Duo-expo Irma Horstman en Birgit Speulman

JUBBEGA ‘Dit is (g)een tekening’. In Kunstlokaal No.8 is een duo-expositie te zien met een installatie en beelden van Irma Horstman en werk op papier van Birgit Speulman.

De expo is van 2 t/m 10 november, open op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op andere tijden op afspraak. Irma Horstman tekent met draden in de ruimte. De objecten spelen met elkaar en met hun schaduwen. Samen zijn ze een jonge, vrolijke familie. De ruimtes tussen de vormen worden zelf ook vorm, daar ontstaat een levendige uitwisseling van betekenissen. De grote stalen sculpturen zouden hun statige voorvaderen kunnen zijn. Irma geeft haar beelden titels als dichtregels.

Birgit Speulman gaat bij elke tekening een avontuur aan met de vorm, de kleur en het materiaal. Ze bouwt het beeld op en scheurt het ook weer uit elkaar. Ze maakt de vormen los, zodat ze verplaatsbaar zijn tot de verhouding tussen de delen klopt. De tekeningen zijn geen afbeeldingen van dingen. Ze geven commentaar op wat we ervaren als werkelijk, door zelf te ontstaan in een organisch proces. Meer info: www.kunstlokaalno8.nl