Kunstenaars gezocht voor expositie ‘Bonhoeffer 75’

DRACHTEN De Grote Kerk van Drachten zoekt kunstenaars – amateurs en professionals – die de uitdaging willen aangaan om binnen hun discipline een kunstwerk te maken, geïnspireerd op woorden van Dietrich Bonhoeffer.

De resultaten worden geëxposeerd in de Grote Kerk tijdens de vijftigdagentijd, de weken tussen Pasen en Pinksteren. De expositie is één van de activiteiten in het kader van het tweehonderdjarig bestaan van het Hillebrandorgel in de Grote Kerk. In het voorjaar van 2020 gaan de kunstenaars onder leiding van kunstenaar Gerrit Terpstra uit Heeg op hun manier aan de slag met woorden die ds. Dietrich Bonhoeffer sprak of schreef.

In april 2020 is het 75 jaar geleden dat deze Duitse theoloog werd geëxecuteerd door de nazi’s. De brieven, gedichten en gebeden die hij in de jaren ervoor in de gevangenis schreef worden nog altijd gezien als adembenemende poëzie over (aangevochten) geloof, hoop en liefde.

Aanmelden

(Amateur-)schilders, beeldhouwers, fotografen of beoefenaars van een andere kunstvorm die onder deskundige begeleiding een werk willen maken voor de expositie, kunnen zich voor dit project melden bij Aukje de Bildt via (06) 300 20 925 of a.e.debildt@planet.nl.

De expositie Bonhoeffer 75 is te bekijken op alle zaterdagen van 18 april t/m 31 mei 2020, van 13.30 tot 17.00 uur in de Grote Kerk, Zuidkade 10 in Drachten. Zondag 19 april en zondag 31 mei om 11.00 uur zijn er bovendien kerkdiensten waarin Bonhoeffer centraal staat.