Die Winterreise van Franz Schubert in de Doarpstsjerke Rottevalle

Rottevalle - Doarpstsjerke Rottevalle sluit zondag 17 november vanaf 15.00 uur het jaar alvast cultureel af met heel toepasselijk een uitvoering van de dramatische Winterreise van Franz Schubert.

Uitvoerenden zijn de bariton Palle Fuhr Jørgensen en de pianist Roel Praas, een gelouterd duo in de klassieke wereld van de kamermuziek. De Deense bariton Palle Fuhr Jorgensen woont een groot deel van zijn leven al in Nederland en werkte mee aan tal van oratoria en concerten. Hij ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en vervolgde zijn opera-opleiding in Antwerpen. Roel Praas studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle, vervolgde zijn studie in Amsterdam en Den Haag en volgde cursussen in Frankrijk en Oostenrijk. Als docent is hij verbonden aan de Muziekschool Twente.

Die Winterreise is een van de juweeltjes uit de klassieke muziek. Wilhelm Müllers Winterreise, die Schubert tot dit onvergankelijke stuk inspireerde, bestaat uit 24 gedichten. Elk gedicht getuigt van een bijzonder poëtisch en diepzinnig gehalte. De begeleidende pianomuziek die Schubert componeerde is even belangrijk als gezongen teksten. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig: een jonge man wordt afgewezen en gaat op reis. In het laatste lied ontmoet hij de Leierman, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood.

Inlichtingen/reserveringen: yvette.mulder1968@gmail.com