Expositie Planeet Escher in de Hege Stins

Eastermar - In De Hege Stins is tot 1 februari volgend jaar een expositie te zien van schilderijen gemaakt door bewoners van wooncentrum Noordvliet in Leeuwarden. Zij lieten zich daarvoor inspireren door tekenaar M.C. Escher, die wiskunde en tekenen succesvol combineerde in soms ‘onmogelijke’ constructies.

De expositie is te zien elke zondagmorgen na de dienst, dus van 10.30 uur tot 12.00 uur. Dat geldt niet voor diensten die om 11.00 beginnen. Raadpleeg www.pgeastermar.nl voor tijden van de kerkdiensten. Ook is bezichtiging mogelijk op aanvraag. Afspraken kunnen worden gemaakt met de koster (tel 06 14 97 06 21).

De bewoners van wooncentrum Noordvliet uit Leeuwarden hebben zich laten inspireren door de werken van M.C. Escher. Het Fries Museum en woongroep Noordvliet hebben vorig jaar samengewerkt met creatieve workshops met de naam Planeet Escher. Uit de gemaakte werken werd een tijdelijke tentoonstelling samengesteld in het geboortehuis van M.C. Escher: Keramiekmuseum Princessehof. De expositie over Escher was één van de hoogtepunten van Culturele Hoofdstad 2018.

De in totaal tien kunstenaars hebben ieder een eigen manier van werken. Sommige van hen hebben verminderde controle over de eigen bewegingen, dat geeft in dit geval juist een hele krachtige en dynamische manier van verbeelden. De tentoonstelling laat naast de werken het maakproces zien met een video en een aantal voorwerpen, waaronder kwasten en schetsen.