Radio-actiefjes uit Zwolle wint Opsterlandse Wampex

BAKKEVEEN De eerste van drie Opsterlandse Wampex’en - gehouden in de omgeving Bakkeveen - Siegerswoude - Frieschepalen is gewonnen door de Radio-actiefjes uit Zwolle.

Het team legde het 27,5km lange parcours af in 5:49 uur. Omdat zij ook alle juiste letters onderweg hadden verzameld, werd de looptijd ook hun eindresultaat. De groep Snel van Begrip uit Amsterdam had de snelste looptijd: 5:46 uur. Zij hadden echter twee onjuiste letters genoteerd en kregen daarvoor een half uur bijtelling. De groep Zuiblij uit Zuidhorn werd derde met een perfecte letterkaart en een eindresultaat van 6:25 uur.

De naam Radio-actiefjes zal worden gegraveerd op de Autobedrijf Wagenaar Ureterp wisselbokaal. Naast twee groepen uit België kwamen de deelnemers uit het hele land. In totaal gingen 444 deelnemers in 86 groepen van start.

De groep Greppels uit Zwinderen is met een looptijd van 11:23 uur het langst onderweg geweest. De laatst binnenkomende groep meldde zich zaterdagochtend om 8:36u aan de finish. Wampex I werd gehouden onder buitengewoon regenachtige omstandigheden. Ondanks het slechte weer viel het aantal uitvallers mee. De bezembus van Taxi Moll bracht 37 uitvallers naar de finish. De volgende edities worden gehouden op 15 en 29 november. De inschrijving is nog geopend.