Twaalf keer turngoud in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag Zaterdag werd de eerste wedstrijd gehouden voor turners en turnsters van KFF Beetsterzwaag.

Er deden uiteindelijk 23 turners mee, een ongekend hoog aantal. De wedstrijd was georganiseerd samen met SGC Stiens en V en K in Leeuwarden. Een kleine 100 deelnemers streed om eremetaal, iedereen in zijn eigen klasse en niveau. Voor de absolute beginners werd er geturnd in fun 3. En zo was er ook fun 2 en fun 1 doen. Voor de meisjes was het tevens een try-out van het turnseizoen die op 30 november van start gaat.

In de eerste ronde ging goud naar Marja Botma, Bente Pasmans, Rosalie Schaap, Sverre Brendeke, Nora Yesil en Bas Hellinga. Een zilveren medaille was er voor Siegrid Hepkema en Isabel Riemersma. Deze jongens en meisjes deden op Bas na allemaal voor het eerst mee. De spanning was groot, maar de ontspanning na het eerste toestel was groot.

Tweede ronde

In de tweede ronde ging goud naar Mara Venema, Joske van Os, Nynke van der Meulen, Esther Holtrop en Ilsa Nijhuis. Zilver was er voor Eliene de Boer en Anjuli Sherstah. Deze groep was duidelijk wat ouder en turnden daardoor wat zekerder. De opvallend goede sprong van Mara viel op en deze ronde had uitstekende rekstokoefeningen. Joske scoorde zelfs een 9,6.

In de laatste ronde bleef er nog een categorie selectiemeisjes over die heel goed even hun oefening kon laten zien. Bij de 7-jarigen werd Irsa Schotanus knap 2de en Amayah Hendrikse, Sofia Sluter en Sterre Ypma behaalden de 4de plaats. Nagham Dahan turnde een hele stabiele wedstrijd en werd netjes 2de.

Tamara Ypma en Laura Groen turnden niveau 7. Zilver ging naar starter Tamara, goud naar routinier Laura. Het funkarakter was enorm hoog en de positieve vibe die het oplevert kan mooi mee worden genomen naar de rest van het seizoen. Eerstkomende activiteit is op 30 november wanneer voor de KFF-selectiemeisjes het wedstrijdseizoen start in Franeker.