Topkorfbalweekend groot succes

DRACHTEN Na een langdurige voorbereiding was het afgelopen weekend zo ver. Het jaarlijkse evenement van KV Drachten/Van der Wiel in samenwerking met Slagerij De Vos.

Een samenwerking die al drie jaar succesvol is gebleken en ook de komende twee jaar zal De Vos hoofdsponsor zijn van dit toernooi. Het woord topkorfbalweekend zegt het al, een weekend vol met topkorfbal. Elk jaar wordt er een vereniging uitgenodigd waarvan alle eerste teams het tegen elkaar zullen opnemen. Dit jaar was Nic. uit Groningen te gast.

Het korfbalweekend startte vrijdag met clinic ’s voor alle jeugdteams van KV Drachten, die zaterdags niet in actie hoefden te komen. Aansluitend speelde Drachten 3 de eerste wedstrijd van het weekend. Omdat de geplande tegenstander (Nic. 3) wegens een inhaalwedstrijd niet meer beschikbaar was, werd een gelegenheidsteam van OWK de tegenstander. In een harde wedstrijd trok Drachten 3 uiteindelijk aan het kortste eind.

De tweede dag werd geopend door Drachten E1. Gevolgd door de D1, C1, B1 en de A1. Alle jeugdploegen van Drachten wisten hun wedstrijd te winnen, enkel de A1 kwam te kort tegen Nic. A1. Nadat alle jeugdteams hun wedstrijden hadden gespeeld konden nu de overige senioren ploegen zich gaan opmaken. Ook stroomde de hal voller en voller met publiek. Drachten 2 was de eerste seniorenploeg van de dag. In een zeer matig wedstrijd van Drachten werd er uiteindelijk met duidelijke cijfers verloren.

Boeiend

In de daaropvolgende wedstrijd, Drachten 1 tegen Nic. 1, was dit niet het geval. In een spannende, gelijk opgaande wedstrijd was dit een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Geweldige aanvallen over en weer maakte het uitermate boeiend voor zowel Drachten, Nic. als de neutrale toeschouwer. Met minimaal verschil verliest de hoofdmacht van KV Drachten.

Na een half uurtje rust begon het slotstuk van de avond. Korfballeagueselecties LDODK/Rinsma Modeplein en PKC/SWK Groep namen het tegen elkaar op. Startend met de beide tweede teams. Bij LDODK 2 speelden oud Drachten spelers Femke Bouma en Marvin Piepers in de basis. LDODK 2 begon sterk aan de wedstrijd en is de gehele wedstrijd de betere partij geweest. Met een aanvalsgemiddelde van één op drie was PKC 2 kansloos. 32-12 was dan ook een uitslag die tekenend was voor het spelbeeld.

Na deze oorwassing was het de beurt aan de beide hoofdmachten om te laten zien waarom zij vorig jaar de nummer twee en drie uit de Korfballeague waren. Een gelijk opgaande maar vooral ook frivole wedstrijd. Beide ploegen lieten een hoog niveau korfbal zien. Met nog een kwartier te spelen kreeg het publiek de wissel waar het al een tijdje op zat te wachten. Oud-Drachten speler Marvin Piepers kwam onder luid applaus binnen de lijnen. Maar uiteindelijk was het PKC dat er met de winst vandoor ging: 23-26. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk feest in de Drachten kantine (zie ook het YouTube-kanaal van KV Drachten).