DGC succesvol op springwedstrijden

DRACHTEN DGC uit Drachten was op de springwedstrijden van Zuid-Friesland in Nieuwehorne vertegenwoordigd met maar liefst 11 teams.

Jongens en meisjes in de niveau D en E sprongen op 4 verschillende toestellen om te proberen bekers in de wacht te slepen. In het ochtendprogramma stonden voor 4 teams het E-niveau op het programma. Voor de jongste meiden was er dit keer geen beker weggelegd, maar de meisjes in het junioren-team wisten wel 2x goud en 1x brons bekers te winnen. De heren jeugd deden zowel in het E als het D-niveau mee in de ochtend wedstrijd. Door de heren jeugd E zijn er 3 bekers gewonnen.

In heren jeugd D waren er ook 3 bekers te verdelen. Deze heren namen ook twee maal de eerste en de tweede prijs mee naar huis. De meiden van DGC namen met 5 teams deel aan het D-niveau. In de categorie jeugd werd er 1 beker gewonnen op het toestel trampoline kast. Naast het winnen van prijzen, is bij de D-categorie, ook plaatsing voor het FK mogelijk. Álle teams van de jeugd en junioren hebben zich geplaatst voor het Friese kampioenschap op 16 november.

Voor de Senioren was het een bijzondere wedstrijd. Het doel van vandaag was de jury laten zien wat ze in hun mars hadden. Jammer genoeg waren de meiden alleen in de competitie, en wonnen ze ook overal een beker (dus 4x!), maar het doel voor deze groep is; meedoen met het FK en dan proberen de scores van vandaag te verbeteren. En dat zullen we zien op 16 november. Wat begon met turnpakjes uitdelen, haren vlechten (voor de meisjes dan) en warmlopen, eindigde met 14 bekers en tickets voor alle D-teams voor het FK. Foto’s Aukje Salters.