Verlies Penta heren; dames blijven op kop

DRACHTEN De dames basketballers van Penta startten zaterdag sterk tegen Exercitia in Paterswolde. Onder aanvoering van Inge Meijer en Bianca Jousma, maakte Penta het krachtsverschil meteen duidelijk: 2-13 na 6 minuten spelen.

Fanatiek spel van de Drachters leverde een riante 4-21 voorsprong op na 1 kwart. Het tweede kwart was wat rommelig. In de plaats van snel werd er gehaast gespeeld, en onzorgvuldig gepasst. Ilonka Debets besloot met een prachtige 3 punter in de laatste seconde: 16-37. De tweede helft werd solide uitgespeeld. Esther van der Sluis en Mirjam Posthuma zorgde voor het slotakkoord; eindstand 41-75. Hiermee behoudt Penta de koppositie in de eerste klasse.

De heren van Penta incasseerden in Heerenveen hun eerste nederlaag. Penta startte ongeconcentreerd. De verdediging stond goed, maar aanvallend werd er veel gemist. Naast uitblinker Martijn Wielinga (topscorer met 39 punten), kwam alleen routinier Maarten Rijken met 13 punten in de dubbele cijfers. Nadat Martijn Wielinga eind vierde kwart met een buzzerbeater driepunter de stand gelijk trok tot 68-68, kwam Penta in de verlenging letterlijk en figuurlijk te kort. Door twijfelachtige arbitrage vertrokken uiteindelijk 7 Penta spelers met 5 p’s naar de kant, waardoor de Drachtsters de wedstrijd met twee man moesten uitspelen. Eindstand 85-80.