Gorredijk naar remise tegen Dronrijp

GORREDIJK Na de prima overwinning tegen THOR mocht Gorredijk het zondag op eigen veld opnemen tegen het hoger geplaatste Dronrijp.

Onder prima omstandigheden en met flink wat publiek maakten beide ploegen deze middag prima reclame voor het voetbal en na 92 enerverende minuten stond er uiteindelijk 4-4 op het scorebord. Met het goede resultaat nog in het achterhoofd begon Gorredijk fanatiek aan de wedstrijd; het zocht direct de aanval en dit resulteerde al in de 4de minuut gelijk in een prima mogelijkheid; een prima pass van achteruit van Tristan Bijlsma bereikte de op snelheid liggende Jesmer de Vries echter zijn vlammende schot ging maar net voorlangs.

Het schudde Dronrijp wel gelijk wakker en het liet in het daarop volgende kwartier zien waarom het op de ranglijst staat waar het staat; in de 7de minuut werd de bal na een corner niet goed weggewerkt en het was Noa van Gils die met een droge schuiver vanaf de rand zestien de bezoekers op voorsprong zette: 0-1. Gorredijk was nog niet van deze klap bekomen of de 0-2 stond al op het score bord; na een verdedigingsfout kon Bauke Kamminga dwars door het midden opstomen. Hij liet met een droge knal de goalie van Gorredijk kansloos.

Veerkracht

Gorredijk toonde in deze fase van de wedstijd veerkracht; ondanks de vroege achterstand bleef het knokken voor elke meter grond en ging het nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 20 e minuut kwam het loon naar werken; met een prima schijnbeweging liet Jesmer de Vries zijn directe tegenstander zijn hielen zien en zijn ( harde) voorzet werd vlak voor de goal prima binnen getikt door Tristan Bijlsma: 1-2. Gorredijk kreeg vanaf dat moment de wedstrijd beter in handen; het creëerde wat kansjes echter kreeg het vlak voor rust toch nog de deksel op de neus. Via een snelle counter vlak voor rust wist Bauke Idsardi het verschil weer op 2 te zetten en met een 1-3 voorsprong voor de gasten werd de rust bereikt.

Vanaf de aftrao ging Gorredijk op jacht en deze instelling leverde al snel resultaat op. In de 52ste minuut werd de prima voorzet van de rechterkant van Wietse door Jesmer op waarde geschat en zijn harde schot vanaf de linker kant zorgde voor de 2-3. Gorredijk rook bloed en schroefde het tempo nog meer op; met steun van het publiek wist het Dronrijp steeds verder onder druk te zetten en na wederom een goede aanval viel in de 62ste minuut de gelijkmaker. Tristan Bijlsma knalde op een voorzet de gelijkmaker binnen: 3-3.

Penalty

Gorredijk wist echter op dat moment niet door te drukken en je zag ook bij beide ploegen dat de koek wel een beetje op was en het leek erop dat beide ploegen zich neerlegden bij een gelijkspel. Scheidrechter Tuinstra dacht daar anders over; in de 75ste minuut bestrafte hij een licht duwtje in de zestien met een penalty voor Dronrijp. Noa van Gils pakte het cadeautje graag uit en met zijn 2de doelpunt deze middag zette hij Dronrijp voor de 2de keer op voorsprong; 3-4.

Maar Gorredijk rechtte nog eenmaal de rug en ging weer op jacht, nam achterin meer risico wat ook nog enkele spannende situaties opleverde voor de eigen goal. Maar in de 92 e minuut was daar dan toch gerechtigheid. Het was nu Tristan Bijlsma die onderuit werd gelopen in de 16 en scheidsrechter Tuinstra kon niet anders dan nu ook de bal op de stip te leggen. Het was Mart, ”met de stalen zenuwen” van der Tuin die vanaf elf meter de gelijkmaker binnen schoot en de eindstand van deze middag bepaalde op 4-4. Grote winnaar deze middag was het publiek. Gorredijk mag zondag op bezoek bij Read Swart.