Succes springwedstrijden voor RSO Oudega

OudEGA Zaterdag zijn springwedstrijden gehouden voor E- en D niveau te Nieuwehorne. Gymnastiekvereniging RSO uit Oudega deed hier met vijf springgroepen aan mee en er werd door een groot aantal gymnastiekverenigingen gestreden om een felbegeerde beker in de wacht te slepen.

De gymnasten moesten met een groepje van minimaal zes deelnemers en maximaal negen deelnemers springen op verschillende toestellen. Het lukte RSO om zes bekers mee naar huis te nemen. Als eerste mochten de jongsten, de instapgroepen aantreden. Het meisjesgroepje bestond uit Ilse Marye Kielman, Veerle Oostelbos, Rixt Hylkema, Ylse de Boer, Tess Steegstra, Brecht Wijmenga, en Haley de Haan. Zij werden driemaal tweede op de onderdelen lange mat, minitrampoline valmat en kast plankoline.

Het gemengde instapgroepje bestaande uit Jelke Mulder, Elena Meester, Marije Kooistra, Tjobie de Groot, Roemer Jongsma en Duco de Boer behaalden op dezelfde onderdelen driemaal goud. Het was voor bijna al deze kinderen de allereerste keer dat ze meededen aan een springwedstrijd. Het moest wel wennen op in zo’n grote zaal voor publiek.

Jeugd E

’s Morgens hebben ook de twee jeugdgroepen E gesprongen. Het groepje bestaande uit Anouk Esmee Delfstra, Afke de Jong, Lara van Wieren, Jana Steegstra, Dautsen Geerligs, Yvette Hoogenboom en Sirle Bosma. Deze dames sprongen erg netjes en wonnen zilver voor het onderdeel minitrampoline valmat in een groot deelnemersveld. Ze hebben het voortreffelijk gedaan. Het andere jeugdgroepje heeft het ook goed gedaan maar net niet goed genoeg voor een beker.

Het junioren E-groepje kwam ook ’s morgens in actie op drie onderdelen. Hier waren de concurrenten ook net iets beter. ’s Middags heeft de junioren D groep bestaande uit Nina Visser, Emily Okkema, Annyk Jongsma, Ilse Noteboom, Nynke van Meerveld, Anneke Welling, Fenna Hoekstra, Nynke Plantinga en Tess Bosma het voortreffelijk gedaan en zijn op minitramp pegasus 3de geworden. Op plank kast zijn ze 5de geworden en hebben zich daarmee geplaatst voor het Fries Kampioenschap op 16 november te Nieuwehorne. Foto’s Wilma Bosma.