Drachtster Boys: overtuiging is terug

DRACHTEN Opnieuw een wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie, opnieuw winst, opnieuw het bewijs dat Drachtster Boys gewoon bij de top-drie van de eerste klasse E behoort. De overtuigende 3-1 zege op VV Winsum liet zien dat de weg naar boven definitief ingeslagen is, maar belangrijker nog: de overtuiging is terug.

Al in de eerste minuut deelde Winsum een speldenprikje uit, en in de 11de minuut verscheen ineens de snelle Wouter Bloem voor keeper Jouke Bosje, die met moeite de Winsumer aanvaller van het scoren af kon houden. Het spel golfde op en neer, snel en attractief.

Hartverwarmend was de inzet van Drachtster jonkies als Marco Haitjema en Thom Zwart, die er bovenop knalden en hun tegenstanders letterlijk de voet dwars zetten. Oogstrelend waren de acties van Said Hassan en vooral Sicco Bouwer, die regelmatig zijn directe tegenstander in de luren legde en strooide met perfecte passjes, opvallend was de gretigheid van beide buitenspelers Kasper Dekens en Robin Zuidema, die in hun acties niet altijd gelukkig waren maar hun tegenstanderds handen vol werk bezorgden.

Verdiende loon

Het verdiende loon naar werken kwam in de 35ste minuut. Said Hassan rukte met de bal aan de voet op richting strafschopgebied van VV Winsum, werd niet adequaat afgestopt en haalde furieus uit: 1-0. VV Winsum probeerde de bakens te verzetten, wisselde José Bello voor Joshua van Dijk en probeerde met die omzetting druk op het Drachtster doel uit te oefenen, maar het was Drachtster Boys dat, gesterkt door de 1-0 voorsprong, pressie bleef uitoefenen op de verdediging van VV Winsum.

Typerend was de 43ste minuut: na een afgeslagen corner van VV Winsum schakelde Drachtster Boys razendsnel over naar de aanval om langdurig, schakelend van links naar rechts, druk uit te oefenen op de verdediging van VV Winsum. Slechts ten koste van een overtreding op Sicco Bouwer kon de aanvalsgolf gestopt worden. De vrije trap die door Sicco Bouwer zelf fraai het strafschopgebied ingeslingerd werd, was vervolgens een prooi voor spits Rob Schokker die fraai de 2-0 binnenkopte.

Natuurlijk zette VV Winsum aan het begin van de tweede helft druk om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. Daardoor kwam er meer ruimte vrij op het middenveld waarvan Drachtster Boys dankbaar gebruik maakte. De 3-0 kon niet uitblijven, en het was uitgerekend de snelle Robin Zuidema, die eindelijk zijn hunkering naar een doelpunt beloond zag met een fraaie treffer na een handig één-tweetje met Sicco Bouwer.

Jagen

Winsum gaf echter niet op. Dennis Hoekstra raakte in de 66ste minuut een bal verkeerd en legde hem zo onbedoeld de bal voor de voeten van de snelle Wouter Bloem. Hij omspeelde de Drachtster doelman Jouke Bosje, die vervolgens alleen maar ten koste van een overtreding (en geel) Wouter Bloem van een doelpunt kon afhouden. De toegekende strafschop werd vervolgens benut door Rogier Krohne, die er echter wel twee keer over moest doen: 3-1.

Het laatste kwart van de wedstrijd bleef Drachtster Boys vrij gemakkelijk overeind. Robin Zuidema trof nog na een lange rush de bal de binnenkant van de paal.