Inspiratie in Verhalenkamer Eastermar en theater in Burgum

Eastermar Tryater Rûnom houdt zondag 10 november van 14.30 – 17.00 uur samen met de Verhalenkamer en Stichting Dam Jaarsma een inspirerende middag in de Verhalenkamer in Eastermar.

Op 14 november speelt Tryater de voorstelling Raze om protters in De Pleats in Burgum. Een tragi-komische voorstelling over mensen die zich niet gezien of gehoord voelen in de maatschappij.

Voorafgaand hieraan en geïnspireerd op het thema van de voorstelling, organiseert Tryater Rûnom op 10 november in de Verhalenkamer in Eastermar, een interactieve middag over autisme in onze samenleving. Kunnen mensen met autisme zich aanpassen aan hun omgeving of moet de omgeving zich aanpassen aan mensen met autisme?

Programma voor 10 november: 14.30 ontvangst met koffie en thee, 15.00 aanvang interactieve middag met inleiding door Eelco Venema, tekstschrijver en regisseur van de voorstelling Raze om protters. Preview van de voorstelling Raze om protters door Raymond Muller, hoofdrolspeler. Gesprek over autisme in onze samenleving.

Aanmelding

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan door een e-mail te sturen naar De Verhalenkamer, e-mailadres: verhalenkamer@eastermar.nl.

Deze activiteit is onderdeel van Tryater Rûnom. Tryater speelt theatervoorstellingen, maar zoekt ook naar andere momenten om met het publiek van gedachten te wisselen en elkaar beter te leren kennen. Onder de titel Tryater Rûnom. worden mensen overal in Fryslân opgezocht om het gesprek aan te gaan, te vertellen over of actief bezig te gaan (zoals workshops) met een aantal onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken. Dat kunnen thema’s zijn die naar voren komen in de voorstellingen, maar het kan ook een onderwerp om ons heen of uit de maatschappij zijn, los van de voorstelling.