Top Korfbal in Drachten

DRACHTEN De laatste speelronde van de veldcompetitie is achter de rug. Alle ogen zijn op de zaal gericht en met name op het Slagerij De Vos Top Korfbal weekend op 2 november in de SNIJ Noord hal in Drachten.

Het weekend begint op vrijdag al met clinics voor de jeugdploegen. Deze clinic’s staan onder leiding van Michel Daling, geassisteerd door een aantal selectieleden. Na deze clinic’s speelt Drachten 3 de eerste wedstrijd van het weekend tegen gelegenheidsteam van OWK om 20:30 uur.

Zaterdag nemen de eerste teams het op tegen de eerste teams van Nic. uit Groningen. Momenteel staat Nic. 1 op het veld op een respectievelijke 4de plaats in de overgangsklasse A. In deze zelfde poule staat Drachten 1 momenteel bovenaan. Het belooft een spannende en enerverende wedstrijd te worden.

De hoofdwedstrijd(en) van de avond is de topper tussen voormalig landskampioen PKC/SWKGroep en LDODK/Rinsma Modeplein. Eerst zullen de tweede teams van beide ploegen tegen elkaar aantreden waarna beide hoofdmachten het topkorfbal weekend zullen afsluiten.

De tijden van deze wedstrijden: 19:00 LDODK 2 – PKC 2 en 20:30 LDODK 1 – PKC 1.

Bij LDODK zijn een paar ‘oud’-Drachtsters te bewonderen. Marvin Piepers (speler LDODK 2), Femke Bouma (speelster LDODK 2) en Henk Jan Mulder (coach LDODK 1) keren voor even weer terug in de SNIJ Noord Hal.