Wêz Handich/DOW wint in Almelo

ROTTEFALLE Zondag stond voor Wêz Handich/DOW de uitwedstrijd tegen AKC uit het verre Almelo op het programma.

Nadat de blauwhemden eerder in het seizoen wisten te winnen van AKC had de club uit Almelo als voorbeschouwing op deze wedstrijd een kort verslagje op de website geplaats. Volgens de Almeloërs hadden ze de eerste wedstrijd om een wel heel opmerkelijke reden verloren. Ze hadden zich namelijk ontzettend geërgerd aan de Friese taal, waardoor men onnodig verloren had. Vanwege de gure en harde wind duurde het even voordat de eerste goal viel. Na een paar minuten spelen was het AKC dat als eerste de korf wist te vinden: 1-0.

De voorsprong voor de thuisploeg was van korte duur en niet veel later stond het alweer 1-1. Wêz Handich/DOW wist vervolgens de leiding in de wedstrijd te nemen. Na vijf minuten spelen stond het 1-3. Gedurende de eerste helft wist de combinatie uit Rottefalle en Eastermar de score verder uit te breiden. Dit resulteerde in een 7-11 ruststand. Na een bakje warme thee met een extra suikerklontje kon de tweede helft van start gaan. De blauwhemden begonnen slordig aan die tweede helft. Na minder dan twee minuten was het verschil namelijk teruggebracht naar twee: 9-11.

Wakker

Deze twee tegendoelpunten bleken de blauwhemden wakker geschud te hebben, want als snel stonden de blauwhemden weer vier doelpunten voor. 9-13. Lange tijd bleef het gat van vier doelpunten intact. Tot tien minuten voor tijd toen de score naar 17-12 werd gebracht.

Met een voorsprong van vijf doelpunten bleek het verzet van AKC gebroken. In de laatste minuten kon Wêz Handich/DOW de wedstrijd rustig uitspelen. Eindstand 14-19. Een overwinning waardoor de blauwhemden mee blijven doen om de bovenste plaatsen.