Drachten verstevigt koppositie door winstop AVO

DRACHTEN Kv Drachten/Van der Wiel coach Michel Daling staat er prima voor in de KNKV overgangsklasse A. Hij kon met zijn ploeg in speelronde 8 zelfs ‘herbstmeister’ worden; dit gebeurde ook. In eigen huis wonnen de Drachtsters het van het kwakkelende AVO met 17-14.

In de laatste wedstrijd voor de winterbreak trad kv Drachten in eigen huis aan tegen het kwakkelende kv AVO uit Assen. De Assenaren bezette voor deze speelronde de 7e plek. Om stipt 15:20 uur startte scheidsrechter Rutger Kloosterman de wedstrijd. Drachten ging werkelijk als een raket van start. Via Welmoed Bauer stond al na 18 seconden de 1-0 op het scorebord en binnen 1,5 minuut was Drachten al uitgelopen naar 3-0. Een dominerend Drachten kende weinig moeite met de ploeg uit Assen. Na de 8-3 krabbelde AVO weer wat op en kwam het teug tot 10-6. Even leek dit de ruststand te worden maar Maurits Witte, de vergvanger van de geblesseerde Wilfred Oostra, tekende vlak voor rust voor de 11-6.

Slordigheidjes

Na de rust leek het er op dat Drachten de wedstrijd definitief in het slot wilde gooien. AVO dacht hier echter anders over en bleef stoïcijns door spelen. Bij de thuisploeg slopen er wat slordigheidsfoutjes in waar AVO gretig van profiteerde. Met 2 wissels kon de ploeg van AVO coach Maarten Eusterbrock het verschil terug brengen naar twee. Met nog 5 minuten op de klok en een stand van 15-13 op het scorebord werd het nog een spannende slotfase. Via Maurits Witte werd het 16-13 waarna AVO snel de aansluiting weer wist te vinden en op 16-14 kwam. In de dying seconds was het (opnieuw) Siemen Jan Miedema die de beslissing gaf. Eindstand: 17-14.

Volgende week begint Drachten aan de voorbereiding op de zaalcompetitie. Zaterdag 2 november is er in de SNIJ Noord Hal de jaarlijkse ‘Slagerij De Vos Topkorfbaldag’. Hier zullen alle top korfbalploegen wedstrijden spelen tegen Nic. uit Groningen. Het sluitstuk van deze dag wordt verzorgd door korfbal league ploegen LDODK en PKC (meer informatie op de KV Drachten-website).

De scores voor Drachten: Wim Braam 5, Siemen Jan Miedema 4, Maurits Witte 4, Welmoed Bauer 2, Jennie Terpstra 1, Ilse van der Meulen 1.