Ouder-kind yoga

DRACHTEN In een Ouder-kind yogales gaan kinderen met Alberta van der Heide van Likeyoga op zoek naar de lach van Tigo de Tijger. Tigo is zijn lach kwijt.

Samen met je kind yoga doen is samen op avontuur gaan (kleinkind, bonuskind, neefje, nichtje mag natuurlijk ook) Aan bod komen yogahoudingen, aandacht-, adem- en concentratiespellen, een creatieve verwerking en stil liggen op de yogamat. ‘Yoga is goed voor de totale gezondheid van kinderen. Het werkt ontspannend en brengt balans in het lijf en in het hoofd. Samen yoga doen is echt aandacht hebben voor elkaar’, aldus yoga-docente Antje Fokkema. De les is zondag 3 november van 11-12 uur voor kinderen van 7-12 jaar. Aanmelden kan bij antjefokkema@hotmail.com of bel: 06-40224083.

Kom in je Kracht: Do-In en Yin Workshop. Steviger op je benen staan; letterlijk en figuurlijk. Dat is het doel van oefeningen voor het buikgbied. Ook volgen oefeningen voor de energie in de herfst. Dat gaat over loslaten wat ons niet meer voedt en het immuunsysteem versterken.

Verder is er praktische informatie over voeding en gedrag in de herfst om zonder griep en verkoudheid door het leven te gaan. Do-In is bewegen, soms met behulp van een ander. Bij Yin Yoga lig je langer in een houding, en dan is het effect op je lichaam en energie directer te merken. Yin helpt het lichaam te vernieuwen en te verjongen. Yin en Do-In vormen dus een prachtig paar.

Antje Fokkema is 15 jaar yogadocent in Drachten en heeft de afgelopen jaren de opleiding tot yinyoga- en do-indocent gedaan. Om dit te vieren is deze mooie workshop ontworpen, zondag 3 november, 14 – 16:00 uur (vrijwillige bijdrage voor een goed doel). Aanmelden: antjefokkema@hotmail.com of 06-40224083.