Variatie in De Lawei

DRACHTEN De Lawei heeft de komende tijd weer veel variatie in de programmering.

De Lawei bouwt van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober het gebouw om tot een waar kidsfestival. Tijdens deze week zijn er volop voorstellingen te bezoeken, leuke films te zien en interessante workshops te volgen. Zo kun je meehelpen aan de bouw van De Kleine Lawei, je eigen acrobaat maken en nog veel meer. Bekijk het gehele programma op www.lawei.nl.

Nicole Beutler Projects & DOX | Role Model (10+). In Role Model staat een groep jonge vrouwen samen sterk: onverschrokken, rauw en zacht tegelijk. Juist door ook hun kwetsbaarheid te tonen, stralen ze een ongekende kracht uit. Zes performers met een achtergrond in urban dansstijlen als hiphop, housedance, waacking en voguing komen samen in de beeldende en abstracte theatrale wereld van Nicole Beutler en Magne van den Berg. Deze voorstelling is te zien op woensdag 16 oktober om 19.30 uur.

Hehobros | On Tour (try-out). Na het grote succes van hun internetserie gaan de Hehobros het theater in! Pepijn Schoneveld (Feuten, Toren C en z’n cabaretshows), en Kevin Hassing (GTST, CMC en The Normal Heart) zijn twee beste vrienden van in de dertig. De een hetero, de ander homo. Kevin is de rustige, wijze en enigszins cynische homo en Pepijn de hysterische, angstige en wispelturige hetero. Samen bespreken ze alles. En dan bedoelen we: alles. Van de verschillen en overeenkomsten in hun relaties, tot de intiemste details. Deze hilarische voorstelling is te zien op vrijdag 18 oktober om 20.15 uur.

Circus

Le Cirque Poussière | La Faux Populaire, Het Franse gezelschap La Faux Populaire zet met Le Cirque Poussiere de deur naar de verbeelding wagenwijd open in deze voorstelling voor de hele familie. Op een speciaal houten podium treffen vier personages elkaar. Ze hebben een probleem, want alle vier spreken ze een andere taal en dat zorgt voor spraakverwarringen. Dan maar proberen om via lichaamstaal te communiceren, maar als zelfs dat niet altijd lukt, gooien ze álles maar in de strijd om begrepen te worden. Circus! Theater! Clownerie! Muziek! Deze voorstelling is te zien op dinsdag 22 oktober en woensdsg 23 oktober om 19:30 uur.

Au bout des doigts | film. De 20-jarige Mathieu Malinski is een getalenteerde pianist, maar zijn liefde voor de muziek houdt hij voor zijn omgeving geheim. Hij waakt over zijn broertje David en helpt zijn moeder die haar tijd moet verdelen over verschillende banen sinds zijn vader hen in de steek liet. Wanneer Mathieu in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium. In ruil daarvoor moet Mathieu een taakstsraf uitvoeren in het conservatorium. Pierre ziet echter al snel hoe getalenteerd Mathieu is en heeft grotere plannen voor hem in het vizier… Deze film is te zien op donderdag 17 oktober om 20.30 uur.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl