Verbouwen te duur? Bespaartips

Aangeboden door: Leningen.nl

Een verbouwing kan ongelofelijk duur zijn. En al helemaal wanneer het je eerste keer is, je weet namelijk niet waar je op moet letten en maakt vaak dure fouten. In dit artikel gaan we meerdere bespaartips met je delen waardoor je minder duur uit bent, zelfs al is het je allereerste verbouwing!

1. Maak een goede planning

Voorbereiding is alles, zeker bij een verbouwing. Een goede planning zorgt er namelijk voor dat je systematisch te werk kunt gaan en onvoorzien kosten kunt voorkomen. Neem de volgende punten mee in je planning:

  • Omschrijving van de werkzaamheden
  • Te gebruiken materialen
  • Tijdsbestek per project
  • Totale tijdsbestek
  • Budget per project

Ook  al maak je de allerbeste planning van de wereld kunnen er natuurlijk altijd nog onvoorziene kosten tevoorschijn komen. Wanneer dit het geval is moet je hier slim mee om gaan. Vaak zie je dat mensen gaan vergelijken en vervolgens voor de zo goedkoop mogelijke lening gaan, maar houden hier geen rekening met deze extra kosten. Ga dus wanneer je geld gaat lenen voor je verbouwing op zoek naar een flexibele en vooral bij jou passende lening, je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk diverse leningen vergelijken. 

2. Vergelijk meerdere offertes

Voordat je in zee gaat met een bepaalde partij is het slim om meerdere offertes aan te vragen. En niet alleen meerdere offertes, maar ook meerdere lening mogelijkheden. Dit is mogelijk op de website www.leningen.nl. Doordat er veel concurrentie is op de markt kunnen prijzen voor hetzelfde project compleet uiteen lopen, dit kan zelfs oplopen tot 40%.

3. Verdiep je in gemiddelde prijzen

Het van tevoren verdiepen in de mogelijke prijzen biedt je niet alleen een idee wat je kwijt gaat zijn aan de verbouwing, het geeft je ook een betere onderhandelingspositie. Ga op internet op zoek naar artikelen over jouw project en kijk naar gemiddelde prijzen. Er zijn online veel verschillende tools die je een indicatie kunnen geven wat voor kosten je kan verwachten van jouw project. Weet je een beetje wat de prijzen zijn op de markt, dan sta je sterker in onderhandelingen, want er val altijd te onderhandelen over de prijs.

Tot slot, er zijn in Nederland flink wat klusbedrijven die hun diensten tegen een hele lage prijs aanbieden. Dit zijn vaak klusbedrijven uit Oost-Europa die zeven dagen per week werken. Hoewel dit een aantrekkelijke deal lijkt, geldt hier vaak het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Is het opgeleverde werk niet naar wens, dan heb je pech en kost het je extra geld om het door een erkend bedrijf te laten herstellen