Positieve afsluiting voor softbaldames

DRACHTEN De softbaldames van Drachten speelden zondag twee wedstrijden in de noordelijke competitie.

Er werd opnieuw tweemaal verloren, maar er is een duidelijke groei te zien in de ontwikkeling van het nieuwe team. Om te kunnen spelen, hebben de dames een uur als team gewerkt om het veld droog en bespeelbaar te krijgen. Daarna startte de eerste wedstrijd van de dag tegen de Northern Stars uit Leeuwarden. In de eerste 2 inningen leek de vermoeidheid van het eerdere werk toe te slaan en konden de gasten 10 keer scoren. Drachten scoorde slechts tweemaal door onder meer een honkslag van Mandy Noppe.

In de daaropvolgende inning werd er agressief geslagen door de dames en sloegen Brigitta de Champs, Hester Smit, Vlin Rietema en Mandy Noppe 4 honkslagen op rij. Door een ferme tik van Laura Heins kon Rietema nog scoren en werd de stand 4 – 13 in het voordeel van de dames uit Leeuwarden. In het vervolg van de wedstrijd ging het gelijk op, Drachten scoorde nog 3 maal onder meer door een honkslag van Sanne Postuma, Northern Stars nog 4 maal. Eindstand 7 – 17.

Voortvarend

Na een korte pauze stond de inhaalwedstrijd tegen koploper Caribe 2 op het programma, de dames gingen voortvarend van start en namen brutaal de leiding door agressief slaan en honklopen. Hester Smit opende de score, waarna Mandy Noppe haar voorbeeld volgde. Caribe kon slechts eenmaal scoren op het pitchen van Laura Wolthuis en in de 2de inning liep Diamonds uit naar 4 – 1 door een honkslag van Ilona van Veen.

De Drachtsters konden het sterke spel niet lang genoeg vasthouden en zo kon Caribe uitlopen naar 5–11 in de 3de inning. Het veldwerk van Drachten was wisselend, mooie acties werden afgewisseld met slordige fouten. De uiteindelijke uitslag werd 5–15 in het voordeel van de koploper. Drachten Diamonds heeft de competitie afgesloten op de 5de plaats. Het team in opbouw is erg gemotiveerd om in de wintertrainingen fanatiek aan de slag te gaan. En zoekt nog nieuwe meiden en dames. Voor meer informatie: info@drachten-diamonds.nl