World Servants Harkema op bezoek bij basisschool de Wynroas

Harkema - De leerlingen van alle groepen van basisschool de Wynroas kregen vorige week bezoek van de World Servants Harkema.

Aanleiding voor het bezoek was de sponsorloop die net voor de vakantie georganiseerd was door de Wynroas ter ondersteuning van het project in Oeganda afgelopen zomervakantie. De helft van de opbrengst was voor de actie: 2719 euro. Daarnaast was het thema van de kinderboekenweek Op Reis en daar sloot de reis van World Servants mooi op aan.

Aandachtig luisterden en keken de leerlingen naar een mooie fotopresentatie, waarbij de World Servants vertelden over de renovatie en bouw van de kleuterschool en de bouw van wc's voor de kleuters. Van het maken van specie en beton, metselen, stucen en betonstorten tot het verven van de muren.

Er kwamen zelfs nog foto’s voorbij waarbij twee oud-leerlingen van de Wynroas druk bezig waren met de bouwwerkzaamheden. Het uiteindelijke resultaat van drie weken werk mocht er dan ook zijn; een mooi gerenoveerde school met keurige klaslokalen en geschikte wc’s voor de kleuters.

Tevens werd verteld over het kinderprogramma voor de lokale kinderen. Met een verhaal uit de bijbel dat verteld en middels een toneelstukje uitgebeeld werd, met spelletjes, knutselen, liedjes zingen en dansen was er op die manier ook aandacht voor de kinderen.

Er werd ook aan de hand van enkele foto's verteld over de arme leefomstandigheden bij de mensen thuis. Vaak wonend in (te) kleine huisjes met (te) veel personen, één ruimte waar slaapkamer en woonkamer gescheiden werden door een gordijn. Tot slot kwam in een filmpje het hele avontuur nog in 1 minuut voorbij. Een lange versie van de film is te vinden op Youtube onder Aftermovie Oeganda – World Servants 2019.