Five Pack zonder punten terug naar Ureterp

URETERP De heren van Five Pack speelden zaterdag tegen de Groene Uilen 4 uit Groningen. Tot het einde van de eerste helft bleef het spannend, maar in de 2 e helft werd duidelijk dat de spelers uit Groningen een maatje te groot waren. Eindstand 85-47.

De heren uit Ureterp begonnen de wedstrijd met compact verdedigingswerk. Daardoor konden de spelers uit Groningen de score maar moeilijk vinden mede omdat de schoten van buitenaf niet vielen. Jelte Bruinsma maakte in zijn eerste wedstrijd van het seizoen direct de eerste score voor Five Pack. Scores van Remy Walsma en Rutger van den Brug zorgde voor een spannend eerste kwart.

In de tweede helft van de wedstrijd liepen de spelers van Groene Uilen uit. De schoten begonnen te vallen en de Ureterpers hadden geen antwoord op de snelle uitbraken van de Groningers. Arco Veenhuizen kon een aantal keer de bal veroveren en daardoor snel een aanval starten. Bert Groenewoud speelde sterk onder het bord en met vier driepunters van Maarten de Boer probeerde de spelers van Five Pack nog wat terug te doen. Na twee spectaculaire dunks aan de kant van de Groene Uilen werd duidelijk dat de 2 punten in Groningen moesten blijven.

‘Door de stugge baskets ketste de bal steeds ver achter de lange mannen terug. Rebounden werd daardoor lastig. Vandaag waren de spelers uit Groningen een maatje te groot voor ons’, aldus Elias Wendelaar Bonga. De volgende wedstrijd van Five Pack is zaterdag 19 oktober in Heerenveen tegen Dyna ’75.