Pianorecital Ketevan Sharumashvilli in Rottevalle

ROTTEVALLE Ketevan Sharumashvilli geeft zondag 13 oktober in de Doarpstsjerke van Rottevalle een pianorecital. Aanvang: 15.00 uur.

Op twaalfjarige leeftijd begon Ketevan haar studie aan het Z. Paliashvili Muziek Gymnasium in Tbilisi. Twee jaar later nam zij voor de eerste keer deel aan een internationale pianocompetitie, de Rubinstein Competitie in Parijs. Zij won glorieus en meer prijzen zouden volgen, waaronder de juryprijs en de ‘Fundacion Eutherpe special prize’ in de Pianale Competitie in Duitsland. Bij de Viotti competitie in Vercelli, Italië, behaalde Ketevan het diploma en won de Soroptimistprijs.

In 2008 werd haar een beurs toegekend voor een masterstudie in Georgië door President Micheil Saakasvili. Ook ontving zij een beurs omdat zij de beste deelnemer was in de masterclass van de pianist Eteri Anjaparidze. Ketevan studeerde in vier landen; het Nationale Conservatorium in Tbilisi, de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg (waar zij ook les gaf in hedendaagse pianomuziek), de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich en het Conservatorium van Amsterdam.

Ketevan kreeg les van beroemde pianisten waaronder Konstantin Sherbakov, Jan Wijn en Naum Grubert, en volgde masterclasses bij grootheden als Paul Badura-Skoda, Dmitri Alexeev,Klaus Hellwig, Anatol Ugorski en Boris Berman.

De pianiste heeft grote internationale ervaring en speelt solorecitals in Georgië, Duitsland, Spanje en Nederland. Dit leverde prachtige recensies op. Inlichtingen/reserveringen: yvette.mulder1968@gmail.com