KidsRUN voor Malawi levert 3000 op

Drachten Zondag was het zover, de BattleRUN van Drachten. In tegenstelling tot andere jaren, in verband met te weinig aanmeldingen, zonder de 5 en 8 kilometer.

Deze zondag werd de KidsRUN gehouden, waar bij de start van de 1.1 kilometer rond de 100 kinderen zich verzamelden om te lopen voor het goede doel. Na een warming up verzorgt door de projectgroep Bethel goes Malawi was het dan zover.

Het startschot klonk en de kinderen schoten er vandoor. Onder groot applaus werden ze na een flinke loop bij de finish door honderden toeschouwers onthaald. Alle kinderen ontvingen een medaille en bij de prijsuitreiking werden de beste lpers en de best sponsorlopers nog even in het zonnetje gezet.

Deze BattleRUN was voor de projectgroep ‘Bethel goes Malawi’. Een groep van zo’n 40 jongeren die in de zomer van 2020 naar Malawi gaat om onder andere te helpen bij het bouwen van woningen voor leraren. Het evenement werd afgesloten met het nieuws dat er door al deze kids zo’n 3000 euro bijeen was gelopen. Een onverwacht groot bedrag. Een donatie kan trouwens nog steeds en wel via www.bethel.nl/battlerun.