Karmelklooster Drachten presenteert ‘Huidhonger’

DRACHTEN Karmelklooster Drachten presenteert de voorstelling ‘Huidhonger’ door Hans Christiaan Klasema op zondagmiddag 13 oktober om 15.00 uur.

‘Huidhonger’ is een solo voorstelling en wordt gespeeld in het kader van de tentoonstelling van Hans Christiaan Klasema, waarin hij ingaat op zijn motieven om in en uit het klooster te gaan. Hans Christiaan Klasema (1958) studeerde aan de Sint Joost Academie, Breda en de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. Hij specialiseerde zich na zijn opleiding in kunst & theater. Exposeerde bij galerie Lumen Travo en galerie De Praktijk en werkte van 1985-1995 met theatergroep Mugmetdegoudentand.

In 1989 was Klasema een van de vier finalisten van de Prix de Rome. Vanaf de jaren negentig stopt hij geleidelijk met het maken van objecten en toneelbeelden. Hij ontwikkelt een houding in leven en kunst die hem doet intreden in een benedictijner klooster (1995-2000). In het jaar 2000 verlaat hij de abdij.

Tuin

Daarna zet hij zich in voor woonwerkplannen zoals de utopie van ‘De Straat’ met Mugmetdegoudentand voor de Amsterdamse wijk IJburg (2000-2003). En werkt hij samen met tuinontwerper Klaas T. Noordhuis voor Studio voor Tuin en Stadse zaken in het huis en de tuin van landhuis Oosterhouw te Leens, Groningen (2003-nu).

In 2013 start hij een ‘one-on-one academy’ gebaseerd op zijn ervaringen in het kunstonderwijs en de begeleiding in het klooster. Na het overlijden van Noordhuis (2017) ontwikkelt hij het huis en de tuin tot instrument van ontmoeting. Voor theatergroep Mugmetdegoudentand maakt hij de voorstelling Huidhonger waarin hij in gaat op de motieven om in en uit het klooster te gaan. Meer info: www.karmelklooster.nl info@karmelklooster.nl of bel 0512 512103