Caroline Cotter in Piterkerk Lippenhuizen

PITERKERK Globetrotter Caroline Cotter vindt gemoedsrust in breekbare folkmuziek. Caroline Cotter's Peace of Mind tour doet op 20 oktober de Piterkerk in Lippenhuizen aan. Het concert begint om 14.30 uur.

Vooraanstaande country- en folk bladen omarmen haar als de nieuwe kampioen van de Amerikaanse folkmuziek. Haar eerste album uit 2015 bestormde de hitlijsten in de V.S. en opvolger Home on the River uit 2018 is wederom juichend onthaald. Tijdens haar Europese 'Peace of Mind' tour staat Cotter op 20 oktober op het podium van de Piterkerk in Lippenhuizen. Een prachtige ambiance voor haar wonderschone muziek.

Van jongs af aan maakte Cotter muziek en leerde ze op de piano, trompet en gitaar te spelen. Na haar middelbare school kwam ze in de greep van wanderlust. Ze reisde over de wereld, woonde en werkte in 31 landen verspreid over vijf continenten. 'Ik was niet op zoek naar een carrière of naar veel geld verdienen, ik was vooral op zoek naar gemoedsrust.' Twee keer liep ze delen van het pelgrimspad naar Santiago. 'Ik heb de vrijheid ervaren om weinig te bezitten en de rijkdom om samen te leven met mensen van over de hele wereld.' In mooie, tijdloze en harmonieuze composities deelt ze haar ervaringen en zielenroerselen met het luisterpubliek.

My peace

Ondanks haar afkeer van Trump, is er Cotter veel aan gelegen om haar tour juist een positieve boodschap mee te geven. Daarover zingt ze in 'My Peace', het slotnummer van het album dat ze steevast ook op het podium live A capella ten gehore brengt. Het is een cover van Woody Guthrie's gelijknamige song. De mooie sopraan van Cotter geeft het lied een ongekende diepte. Haar tour brengt haar in niet minder dan 45 staten in de VS en meer dan dertien landen wereldwijd.

Dit najaar toert Cotter door België, Nederland, Duitsland en Zwitserland, Lippenhuizen is haar eerste halte in Noord-Nederland voordat ze verder gaat met haar imposante reis. 'Ik draag mijn huis met mij mee', zegt ze verwijzend naar de titel van haar nieuwe album. Reserveren verdient aanbeveling. Dat kan op www.piterkerklippenhuizen.nl