Oranje Comité organiseert geen 75 jaar Bevrijding

DRACHTEN Vandaag heeft het Oranje Comité Smallingerland aan het gemeentebestuur laten weten dat zij de opdracht voor de organisatie van 75 jaar Bevrijding terug geeft.

Het college had gevraagd om 75 jaar Bevrijding te organiseren waar de wijken en dorpen van Smallingerland ook bij zijn betrokken. Het Oranje Comité stelt dat het hen aan tijd ontbreekt om naast het reguliere programma de wijken en dorpen te betrekken.

Het comité geeft aan niet te voldoen aan de voorwaarden van het college en heeft daarom besloten om naast de opdracht voor 75 jaar Bevrijding, ook de organisatie van Koningsdag en Dodenherdenking terug te geven.

Begrip

"Wij hebben begrip voor het besluit van het Oranje Comité. Het college heeft echter de wens om de viering breder te trekken dan alleen een stukje Drachten. We vinden het belangrijk dat het een viering wordt voor en door de mensen van Smallingerland", aldus Jan Rijpstra burgemeester Smallingerland.

Op dit moment wordt gekeken naar de mogelijkheden om binnen de gemeente Smallingerland de regie en coördinatie van Koningsdag, Dodenherdenking en 75 jaar Bevrijding op te pakken met de samenleving.