Marcel Smit komt naar Jubbega

JUBBEGA Marcel Smit verzorgt zaterdag 20 oktober een middagvullend concert in het kerkje van Schurega.

Marcel groeide op in het roemruchte dorp De Westereen. Hij betaalde zijn eerste gitaar met airmails die hij kreeg bij het tanken. Dit bleek onbewust het instrument waar hij al jaren naar zocht. Toen zijn eerste zelfgeschreven nummer werd opgepikt door Omrop Fryslân was hij helemaal verkocht. Er volgden meer, veel meer. Zijn uitsluitend friestalige liedjes staan jaarlijks hoog in de “Fryske top 100”. inmiddels is Marcel een bekende Fries. Zijn stem is rauw en verloochend zijn afkomst niet zijn teksten raken je soms tot op het bot.

Het afgelopen theaterseizoen toerde deze ‘liedjessmid’ langs alle Friese Theaters met zijn muzikale vrienden Gurbe Douwstra en Piter Wilkens met het programma Frisicana II, daartussen speelde Marcel ook met zijn vaste begeleiders Wander van Duin en Jelmer Haringsma maar naar het kerkje van Schurega komt hij alleen met zijn gitaar, zeg maar Poer Lykme-Allinne… Tijdens dit intieme luisterconcert neemt Marcel je met mee door zijn brede repertoire, langs de bekende liedjes “Omstekeard” en “In part fan dy” maar ook langs geheel nieuwe nummers.

Aanvang van het concert is 14.30 uur, de entree is 10 euro, reserveren is mogelijk via mail: kerkjeschurega3@ziggo.nl of telefoon: 06-11323733