Sjongersdei in De Mande Bakkeveen

BAKKEVEEN Vele jaren heeft de Federatie van Zangkoren in Opsterland jaarlijks een Sjongersdei op diverse lokaties in onze gemeente gehouden.

Een drietal koren heeft de organisatie van de Sjongersdei in 2019 op zich genomen, te weten het “Oerterper Manljuskoar” uit Ureterp, “Nim it sa ’t is” uit Jonkerslân en “Ta Gods Eare” uit Frieschepalen/Siegerswoude. Zaterdag 26 oktober houden ze deze Sjongersdei-Nieuwe-Stijl in “De Mande”, Tsjerkewâl 20 te Bakkeveen vanaf 13.00 uur.

In totaal zullen 10 koren/zanggroepen uit Opsterland met ruim 220 leden acte de présence geven. Zij zullen die dag in de traditionele genoeglijke sfeer laten horen hoe er van Gorredijk tot Ureterp en van Lippenhuizen tot Bakkeveen gezongen wordt. De muziekliefhebber kan deze middag een zeer gevarieerd en overwegend lichtvoetig programma beluisteren met melodieën van Elvis Presley tot Jan Smit, van “The rivers of Babylon” tot “Cliffs of Moher” en met gospels en koralen.

Een deskundige jury - mevrouw Lutske Pilat – zal het optreden van de koren voorzien van een positief-kritisch verslag. De toegang tot deze Sjongersdei is vrij.