Uniek optreden Iris Kroes in Noardlike Fryske Wâlden

DRACHTEN In de duisternis van de nacht hoor je meer. Ook in het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden hoor je in het donker andere geluiden dan overdag.

Zaterdagavond 26 oktober, in de Nacht van de Nacht als we de klok een uur achteruit zetten, geeft zangeres en harpiste Iris Kroes een eenmalig optreden midden in de natuur. Hiervoor stelt de agrarische natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) gratis kaarten beschikbaar.

Iris Kroes is ambassadeur van de vereniging NFW. Zij zal met haar harp voor een klein gezelschap een akoestisch optreden houden op een geheime, knusse locatie in het Nationaal Landschap. In het donker wijzen de lichtjes en een bijzonder verhaal de weg naar haar unieke optreden.

Lyts famke

Iris Kroes: “Op de fiets, al wandelend als 'lyts famke’, ben ik opgegroeid in de Noardlike Fryske Wâlden, wat mij betreft het best bewaarde geheim van Fryslân. De heerlijke schone lucht, de herinneringen bij de Leien, het ‘smûke’, knusse, coulisselandschap met rijen bomen langs de weilanden is voor mij een heerlijke plek om tot rust te komen. Heel bijzonder om daar in de Nacht van de Nacht een concert te geven.”

Wie kans wil maken het optreden van Iris Kroes bij te wonen, moet in een paar zinnen vertellen wat zo speciaal is aan de Noardlike Fryske Wâlden. NFW verloot 10 x 2 tickets onder de inzendingen. Meer informatie op www.noardlikefryskewalden.nl of Facebookpagina @VerenigingNFW. Vereniging Noardlike Fryske Wâlden is een vereniging waarvan het overgrote deel van de bijna 800 leden, boeren en particulieren aan (agrarisch) natuurbeheer doen. De vereniging streeft naar een gebiedsgerichte vitale landbouw, midden in ‘e mienskip, die is vervlochten met het cultuurhistorische landschap met bijbehorende natuurwaarden.