Lefgozers gezocht voor Broest

DRACHTEN Muzikale theatervoorstelling ‘Broest, in april 2020 op te voeren op een bijzondere en stoere locatie in Drachten, is op zoek naar mannelijke spelers die over lef, ritmegevoel en zangtalent beschikken.’

Zaterdag 12 oktober houdt initiatiefnemer Poer Producties een proeve van bekwaamheid; aanmelden kan vanaf nu. De producent bracht al een aantal spelers bij elkaar. De mannengroep moet aangevuld worden tot ongeveer vijftien. Uiterlijk, achtergrond en leeftijd zijn niet belangrijk; enige durf en muzikaal gevoel wel.

Via de net gelanceerde website www.broest.frl kunnen mannen met dit profiel zich aanmelden voor de auditie ofwel proeve van bekwaamheid op 12 oktober.

Voorstelling

‘Broest’ is een woordeloze voorstelling, waarbij de composities van Jorrit Laverman – zelf een van de mannen – en het spel van de heren het publiek door verschillende facetten van mannelijkheid leiden. Het stuk is een idee van Alinda Talsma, die Poer Producties bestiert en voor ‘Broest’ ook de artistieke leiding op zich neemt. De uitvoeringen vinden in april 2020 plaats in Drachten, op een niet-alledaagse locatie die erg bij het thema past. Vanaf januari wordt er gerepeteerd.

Een klein voorproefje van de voorstelling is te krijgen middels het filmpje waarmee mannen opgeroepen worden om mee te doen: Broest