Eerste Veentoertocht op fiets of step

DE VEENHOOP Recreatieve fietsers en mensen met een step oftewel autoped voor volwassenen kunnen zaterdag 28 september genieten van de eerste editie van De Veentoertocht, in de omgeving van Nij Beets en De Veenhoop.

Halte Leppedijk, De Kan Hoeve en Pier’s Hiem hebben de route uitgezet en organiseren deze recreatieve tocht. Na gezellig brainstormen hebben ze vorig jaar bedacht de omgeving en natuur op de kaart te zetten aan de hand van een mooie fiets- en steptocht.

Als start- en eindpunt is gekozen voor De Kan Hoeve op De Veenhoop. Met onderweg de rustpunten Halte Leppedijk en Pier’s Hiem te Nij Beets. Er zijn drie routes uitgezet, met als afstanden 25, 40 of 60 kilometer. Je meandert als toertochtdeelnemer door de indrukwekkende turfwingebieden van vroeger. Met als decor een oude Amerikaanse windmolen en spannende oversteekplaats die met een pont overwonnen moet worden.

Men kan starten vanaf 9:00 uur tot 13:00 uur. Sluitingstijd is 17:00 uur. Bij de startlocatie ligt de routebeschrijving klaar. Na afmelding wacht een herinnering. Inschrijfgeld 5 euro, t/m 12 jaar 2.50 euro. Startlocatie: De Kan Hoeve, Drachster Heawei 38 in De Veenhoop. Informatie: frankekooijker@gmail.com of 461221.