HEMA Drachten krijgt internationaal winkelconcept

DRACHTEN HEMA heeft het filiaal aan de Noordkade in Drachten omgebouwd naar voorbeeld van haar internationale winkels.

Het internationale winkelconcept dat HEMA ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen is zo’n succes dat het nu ook in Drachten wordt uitgerold. Het belangrijkste verschil is de indeling in werelden. Deze nieuwe indeling maakt het voor klanten in één keer duidelijk waar ze in de winkel haar producten kan vinden. De winkel in Drachten is in de eerste week van september verbouwd en is toen een week dicht geweest.

Na de verbouwing is het voor klanten veel eenvoudiger om artikelen te vinden en met elkaar te combineren. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar. Al jaren krijgt HEMA veel positieve reacties van zowel haar buitenlandse als Nederlandse klanten die tijdens hun vakantie in Frankrijk, Spanje of het Verenigd Koninkrijk een HEMA hebben bezocht. Het is vooral de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling van de winkels die bij klanten in het oog springt. De indeling in werelden maakt in één keer duidelijk waar klanten moeten zijn.

Reacties

Franchisenemer Marco Steendam; “De afgelopen tijd is het nieuwe winkelconcept uitgebreid getest. HEMA ontving tijdens de testperiode veel positieve reacties van zowel klanten als haar medewerkers.”

„Het uitrollen van het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van HEMA, we zijn blij dat we onze klanten nu ook deze winkelervaring kunnen bieden en hopen ze na de verbouwing weer mogen te verwelkomen in onze winkel in Drachten.