Softballers Drachten houden reünie

DRACHTEN Zo’n 80 vroegere en huidige leden bezoeken zaterdag de kantine aan de Sportlaan 9 te Drachten voor de reünie van 50 jaar Softbal in Drachten.

Ooit is de club begonnen met alleen een honkbalteam in 1961 onder de naam Honkbal Vereniging Drachten door 2 Philips medewerkers met 10 leden. Vanaf 1969 zou de vereniging door het leven gaan als HSVD omdat er toen dames-softballers aan toe werden gevoegd.

De club heeft veel hoogtepunten en ook dieptepunten gekend van ongeveer 160 leden naar slechts 65. Maar altijd is er een goede sfeer en een familiegevoel met veel, humor en liefde voor het fantastische spelletje geweest.

Hoogtepunten zijn onder meer deelname aan de landelijke competitie heren honkbal en dames softbal, een dieptepunt was het afbranden van de kantine. Dit betekende bijna de ondergang van de vereniging. Er waren daardoor namelijk geen inkomsten meer bij thuiswedstrijden.

Op dit moment zijn alle 6 teams, te weten honkbal heren, junioren , aspiranten en pupillen, dames softbal en recreanten mixteam bezet en heeft de vereniging een fantastische accommodatie met uitstekende honk- en softbalvelden en een prachtige kantine in Amerikaanse stijl.