Gåva Scandinavisch design 'heeft zo moeten zijn...'

BEETSTERZWAAG Het was al jaren de grote wens van Marieke Buis om haar eigen winkel te openen. Het wachten was op een geschikt moment èn op het juiste pand, waar zowel gewoond als gewerkt kon worden.

In 2017 betrokken Marieke en haar gezin een pand aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag.“Het heeft zo moeten zijn” verklaart Marieke, “alle puzzelstukjes vielen op zijn plek”. Samen met haar man werd een aantal maanden hard geklust, leveranciers bezocht, ingekocht en ingericht. Op 15 maart 2018 was de officiële opening van Gåva Scandinavisch design.

“Beetsterzwaag had natuurlijk al hele mooie winkels en daar moet je niet mee willen concurreren, daarom hebben we een concept bedacht dat dicht bij onszelf ligt en hier nog niet was”, aldus Marieke. Zij en haar man zijn grote Scandinavië-liefhebbers, ze komen er geregeld en hebben een zwak voor alles wat er vandaan komt.

Veel variatie

Ondanks dat de winkel niet heel erg groot is, is er toch een grote verscheidenheid aan Scandinavische merken te vinden. Zo is er het kleurrijke en grafisch zeer opvallende Finse servies van Marimekko, verkopen ze Zweedse sieraden van het merk Edblad (roestvrijstaal dus het blijft lang mooi, minimalistisch en heel betaalbaar).

Het Deense snoepmerk Lakrids kon ook niet in het assortiment ontbreken. Deze natuurlijke en glutenvrije lekkernij bestaat uit een kern van hele pure drop, omhuld door een laag chocolade en daaroverheen afgewerkt met een suikerlaagje in diverse smaken. Te lekker om te weerstaan! Bij Gåva Scandinavisch design kunt u de verschillende smaken zelf komen proeven.

Noorse truien

Prominent aanwezig in de winkel is de wand vol met Noorse truien en vesten, gemaakt van Merinowol. Ideaal en comfortabel in alle weersomstandigheden. Er is een hele uitgebreide collectie en dat is best bijzonder, want ze zijn niet in veel winkels te koop.

Al met al genoeg reden om een keer bij Gåva Scandinavisch design te gaan kijken. Een bijzondere winkel met een echt eigen stijl. Gåva Scandinavisch design is geopend op woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur (zaterdag tot 17.00 uur).