Duurste occasion van het Noorden

REGIO Hoewel de strijd tussen de pijlsnelle auto’s in het D-segment tegenwoordig ultieme vormen aanneemt, zou je bijna vergeten waar het ooit begonnen is.

Eind jaren ’80 waren Mercedes en BMW verwikkeld in een potje armpje drukken dat de wereld iconische auto’s heeft opgeleverd. Mercedes trapte af met een door Cosworth getunede Mercedes 190; BMW sloeg terug met de M3, en daarop ging Mercedes helemaal over the top met de 190 2.5-16 Evolution II.

De nieuwe AMG’s van Mercedes kies je al niet vanwege het subtiele uiterlijk, maar dit kanon uit de eighties slaat alles. De Evo II herken je aan de dikke uitgeklopte wielkasten, een vuistdikke uitlaat en een voorspoiler waarmee je een Siberische sneeuwschuiver naar de kroon kunt steken. Kortom, een vrij heftig beeld om in je binnenspiegel te zien opdoemen.

Van deze ultieme 190 werden slechts 500 exemplaren geproduceerd en wil je er eentje in je garage hebben staan, dan moet je een serieuze bankrekening meebrengen. Dit exemplaar van Wensink Classics & Luxury in Heerenveen staat op Autocircuit.nl voor een vraagprijs van € 286.500 en daarmee is het op dit moment de duurste occasion van het Noorden.