Gorredijk klaar voor SamenLoop voor Hoop

GORREDIJK De SamenLoop voor Hoop is een evenement van het KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette op 21 en 22 september wordt in Gorredijk met lotgenoten stilgetaan bij kanker én wordt het leven gevierd.

Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, veel muziek en activiteiten ervoor dat het voor zowel bezoekers als deelnemers een onvergetelijk evenement is. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Zondag 22 september om 11.30 uur wordt op het terrein van de SamenLoop een veiling gehouden. De veilingstukken zijn te vinden op https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/friesland/gorredijk/veiling . Gedurende de SamenLoop is er ook een verloting.

Kinderdorp

Kinderen worden niet vergeten tijdens de SamenLoop. Op het schoolplein van basisschool De Treffer wordt een Kinderdorp ingericht. Met springkussens, knutselactiviteiten, schminken, blikgooien en natuurlijk een hapje en drankje. Er zijn activiteiten voor verschillende leeftijden. Het Kinderdorp is geopend zaterdag van 15:00 – 17:00 uur en zondag van 11:00 – 13:30 uur.

De Ontmoetingskerk Gorredijk richt tijdens de 24 uur van de SamenLoop een bezinningsruimte in. Om 22:00 uur is het tijd voor de kaarsenceremonie. De kaarsen verlichten alle kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap rond het parcours.

Zaterdag 21 september om 16:00 uur is de KinderLoop. Voorafgaand aan de loop zamelen kinderen geld in. Bezoekers en deelnemers kunnen parkeren op het Goarrefean. Vanaf daar rijdt pendelbus naar het evenemententerrein. Meer informatie is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/friesland/gorredijk/