Prima seizoen-ouverture vrouwen Drachtster Boys

DRACHTEN Bij de start van een nieuw seizoen weet je het maar nooit. Er moeten weer nieuwe speelsters ingepast worden en dat kost tijd. De staf van Drachtster Boys/HR Piping had zich voorgenomen dat dit inpassen sneller moest dan het vorig seizoen.

mmers toen werden er in de 1ste seizoenshelft te veel punten gemorst. Van de 6 nieuwelingen zijn er 3 geblesseerd (Benthe Huijsman, Marije Procee en Amber Werkman) en de overige 3 speelsters( Simone Hofer, Daphne de Jong en Mellanie Elzinga) stonden gereed voor hun première in het team van Symen Abe Hoekstra.

De wedstrijd tegen zvv Den Haag VR1 kwam wat moeizaam op gang. Beide teams speelden zeer afwachtend en in een laag tempo. Een en ander leidde tot wat kleine kansjes. Aan Haagse zijde van met name spits Romy Scherpenzeel en aan Drachtster kant had Jessie Prijs de bal voor het intikken maar door een sliding van een Haagse verdediger werd dit voorkomen. Tot de 19 e minuut. Door een snelle spelhervatting van keepster Anna Reitsma kwam Simone Hofer in balbezit en heel beheerst schoof zij de bal tussen de benen van keepster Lisa Franken door; 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Schoonheid

In de 2de helft lag het tempo aan beide zijden iets hoger maar tot echte kansen leidde het nog niet. In de 31 e minuut werd een aanval van Drachtster Boys/HR Piping afgeslagen……zo leek het …maar de bal kwam toch nog voor de voeten van Mellanie Elzinga die wel raad wist met dit buitenkansje en de 2-0 aantekende. De 3-0 van Jessie Prijs was van buitengewone schoonheid. Vanaf de helft van de Drachtster vrouwen werd er in 6 balcontacten voor gezorgd dat debutante Daphne de Jong de bal kort kon spelen op Jessie Prijs die de bal onberispelijk binnenschoot. Samen met de rest van het team lieten de debutanten zien dat zij gereed zijn voor een mooi seizoen in de eredivisie.

Vrijdagavond speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 uit in Zwolle tegen Exstudiantes Zwolle/Schuurman VR1, de 1ste bekerwedstrijd uit een serie van 4. Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma (k), Marleen Reenders, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mellanie Elzinga, Simone Hofer, Sieta de Vries, Daphne de Jong en Richelle Gordijn (k).