Drachten in Stijl: mode, muziek, dans en sfeer

DRACHTEN Modeshows, muziek en dans tijdens Drachten in Stijl. Zaterdag 28 en zondag 29 september worden er weer rode lopers uitgerold in het centrum van Drachten.

Het succesvolle en jaarlijkse evenement biedt bezoekers een gevarieerd programma voor het hele gezin. De dagen staan in het teken van de nieuwste mode en trends. Iedereen kan genieten van modeshows op zaterdag en gedurende het hele weekend is er muziek en dans in het centrum.

De zondag staat in het teken van het beleven van de veelzijdigheid van het winkelaanbod en de gastvrijheid van de ondernemers in het centrum. Want winkelen in stijl - zo is het motto - doe je in Drachten!

Op het water

Elke centrum ondernemer mag meedoen met de show. Hierdoor ontstaat een bijzondere mix op de catwalk. De modellen showen de nieuwste najaarstrends van 2019. Met onder andere kleding, schoenen, make-up, haarstijlen, wonen, voeding en zelfs vervoersmiddelen. Het podium voor de show is te vinden op de Drachtstervaart, een unieke locatie.

De opening van Drachten in Stijl is om 13.00 op het Moleneind. Het belooft een swingende en spetterende start te worden. De eerste modeshow begint om 13.15, de tweede show om 15.30. De presentatie is in handen van Maria Phielix.

Rode loper

Tussen de shows door zullen bezoekers verrast worden op de rode loper en in het centrum door lokale muziek- en dansscholen. De Wettertour kapel zal swingend door de straten gaan. En de horeca zorgt voor gezellige terrassen waar heerlijk gegeten en gedronken kan worden terwijl de trends aan je voorbij trekken.

Het kan zomaar zijn dat het winkelend publiek tijdens het afrekenen van uw aankopen verrast wordt door Mr. Pin. Hij is een graag geziene gast onder het winkelend publiek. Mr. Pin rekent namelijk de aankopen af van de gelukkige...

Programma

Zaterdag: 13.00 uur swingende opening door Joy Movement. Shows op de catwalk om 13.15 en 15.30 uur. Optredens op de catwalk van Dans Studio Drachten. Drumschool Drachten verzorgt een workshop op het Franse pleintje om 14.15 en 15.15. Vioolschool Doesburg verzorgt het voorprogramma en is om 12.00 te beluisteren op het Franse pleintje.

Zondag verzorgt dansschool SDC onder het carillon een optreden in stijl om 13.00. De rest van de middag zijn er muzikanten door het gehele centrum die zorgen voor de muzikale omlijsting. Zaterdag zijn de winkels geopend tot 18.00 en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (voor 2,50 euro) prima in de ondergrondse parkeergarage Raadhuisplein.

Deelnemers

Groep A Modeshow 13.15 uur: Best Styles, Douwe Beintema Mannenmode, Het Friese Schathuis, Hemmes Schoenen, Jensen Family Shop, Didi, Goodz for fashion, Paris2day (Backstage en Smelnehus), Miss Etam, Thuishaven-Living, Boutique By Syts, Norah (Nelson), Score (Chasin), Shoeby, La Moda (Noord Scooters), Blom Mode, Hema, Livera (Greving&Greving), We Fashion, Schuurman schoenen en Up to Date

Groep B Modeshow 15.30 uur: De Steech, Mango, Leffel 100% Football, Esprit, Looks like vintage, Veneboer Sport 2000, MS Mode, Sublym Lingerie en Bodywear, Bristol, Van Der Zee, Okay Fashion & Jeans, Boetyk, Anak Anak (Ziengs), Cecil damesmode (Douglas), Elinga Mode, Jack & Jones, Lincherie, Only , ’t Tsiispuntsje en Terres Des Hommes.