KV Drachten verliest onnodig van Sparta Zwolle

DRACHTEN KV Drachten/Van der Wiel speelde haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Overgangsklasse A tegen kampioenskandidaat KV Sparta Zwolle.

In een gelijk opgaande wedstrijd konden de Drachtsters het goede spel in de slotfase niet omzetten in punten. Zuur puntenverlies, de punten gaan mee naar Zwolle: 15-17. In het begin van de wedstrijd was het stuivertje wisselen. De start van de wedstrijd was voor Sparta. Drachten kwam voor het eerst op voorsprong met 3-2 en later nog eens met 5-4. Na deze laatste voorsprong wist Drachten, wat qua scores erg afhankelijk was van haar dames, een paar aanvallen niet te scoren. Dit werd direct afgestraft met een serie van drie geslaagde aanvallen voor Sparta. Die zo het eerste echte gaatje sloeg in de wedstrijd naar 5-7. Achteraf blijkt dat dit gat niet meer te dichten is voor de Drachtsters. Het loopt de gehele eerste helft achter de scores van Sparta aan. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op met een ruststand van 10-12.

Geknakt

Na rust werd de lijn van de eerste helft doorgezet. Drachten naderde Sparta continu op 1 doelpunt maar kwam maar niet op gelijkt hoogte. Op de tussenstand van 12-14 was er een doelpuntloze fase voor Sparta. Drachten kreeg ook uitgelezen kansen in de vorm van drie strafworpen op rij, maar geen van deze gigantische kansen werd verzilverd. Toen aan de andere kant een strafworp werd toegekend aan Sparta Zwolle en deze wel werd verzilverd, was Drachten geknakt.

Sparta liep uit tot 13-17 en gooide de wedstrijd in het slot. De Friezen verloren van Sparta Zwolle met 15-17 en deed zichzelf hiermee te kort. De scores voor Drachten: Ilse van der Meulen 4, Jennie Terpstra 4, Wim Braam 3, Anouk de Boer 2, Jenmar de Graaf 1, Welmoed Bauer 1.

Woensdag 18 september speelt Drachten opnieuw thuis. Ditmaal tegen KV Quick’21/Vlug en Vaardig (G) voor de eerste ronde van de Jan Mulder Beker. Zaterdag zal Drachten haar derde competitieduel uitvechten met KV NKC ’51 in Nijverdal.