Moeizame overwinning voor Quick ‘21/V&V

OUDEGA Het eerste team van Quick ‘21/V&V speelde zaterdag tegen Movado 1 uit Dordrecht. Hier kregen de plattelanders te maken met de stad, en dan ook wel héél letterlijk; het korfbalveld kon je bewonderen vanaf het balkon van één van de rijtjeshuizen die zich rondom het korfbalveld bevonden.

Vanaf de aankomst moest de focus weer aan staan, naar een slopende rit van 214 kilometer. Maar de scherpte en gedrevenheid die er vorige week was, was deze dag ver te zoeken bij de spelers. Wanneer er bij een stand van 3-6 gerust wordt, weet je dat de doelpunten schaars zullen zijn. En ondanks dat Quick ‘21/V&V met drie punten verschil de rust in ging, wisten ze dit verschil niet vast te houden in de tweede helft.

Al snel stond er 10-7 op het scorebord in het voordeel van Movado. Vanaf dit moment moesten de spelers alles op alles zetten om langs te Dordrechters te komen, voor elke bal moest gevochten worden. Trainer/coach Nico Kraan wist er door enkele tactische wissels voor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats stonden. Dit resulteerde in de slotseconden in een 12-13 overwinning voor Quick ‘21/V&V 1. De spelers mochten uiteindelijk opgelucht adem halen en van geluk spreken dat ze niet nog 214 kilometer moesten rijden zónder twee punten in de tas.