Dames futsal De Sweach snel klaar in beker

BEETSTERZWAAG De futsaldames van De Sweach waren tegen de voormalieg hoofdklasser De Herauten VR1 snel klaar.

In de sprthal van Lyndenteyn verloren de vrouwen kansloos met 0-11. Het is dan ook duidelijk dat de zaalervaring nog moet komen, slordige goals die werden weggeven en een tegenstander die vorig jaar in de 2e klasse als tweede eindigde, moesten de dames gewoon hun meerdere kennen.

Woensdag was de eerste competitie wedstrijd. Uit in Groningen tegen Drs.Vijfje VR8 werd het een meeslepend duel, waarin de Friese dames lieten zien snel te leren in de zaal in hun derde wedstrijd. Drs.Vijfje , met studenten in het veld uit o.a Noorwegen, Duitsland en Engeland moest uiteindelijk toezien hoe de vechtlust het won van de technisch voetballende studentes.

Doelpunten van Richtsje van der Hoek (4 maal) en Eva Stoelwinder (2 maal) en puik keeperswerk van Anouk Paulusma bezorgden de dames van vv de Sweach VR1 gelijk de eerste 3 punten in de competitie. De eerstvolgende wedstrijd is weer om 21.00 uur in de sporthal Lyndensteyn, tegen wederom een team van Drs.Vijfje, nu de VR9. Meer info over de futsalvrouwen: demeet12@yahoo.com