Prijswinnaar Marcel de Groot geeft huiskamerconcert in Piterkerk

LIPPENHUIZEN Marcel de Groot is een veelzijdig een veelgevraagde muzikant, zanger, componist en theatermaker. Hij geeft een concert op zondag 22 september in de Piterkerk in Lippenhuizen.

Samen met cabaretier Maarten van Roozendaal tekende hij voor vier uiterst succesvolle theaterprogramma's, waarvan 'Het Wilde Westen' de felbegeerde Poelifinario in de wacht sleepte. Hij begeleidde niet alleen zijn vader Boudewijn de Groot, maar schreef ook teksten voor Beatrice van der Poel, Jan Rot, Ricky Koole en Paul de Leeuw. Daarnaast speelde hij overtuigend de rol van bandleider in de musical 'Onder de Groene Hemel'.

Na enkele jaren van relatieve rust, pakte De Groot in 2015 de draad van zijn muzikale carrière weer op met als resultaat het door pers en publiek bejubelde theaterprogramma #Held. De overweldigende reacties stimuleerden hem om nieuwe liedjes te componeren. Tussen het schaven en slijpen aan 'DOOR' toerde hij met Erwin Nijhof langs de theaters met een tribuut aan Dire Straits. Het spreekt vanzelf dat begenadigd gitarist het kenmerkende geluid van de Britse gitaarband moeiteloos evenaarde en van een eigen klankkleur en intensiteit voorzag.

DOOR

In aanloop naar het nieuwe theaterseizoen 2019/2020 waarin De Groot met 'DOOR' de theaters gaat veroveren, geeft de zanger en gitarist enkele intieme huiskamerconcerten. Deze fungeren deels als voorproef van 'DOOR' en anderzijds vooral om het muzikale plezier van Marcel de Groot te etaleren. Hij put daarbij uit zijn eigen rijke oeuvre.

Aanvang concert is om 14.30 uur. Een ticket kost 10 euro. Vanwege de huiskameropzet is het aantal kaarten beperkt. Het verdient daarom aanbeveling om te reserveren, dit kan via www.piterkerklippenhuizen.nl