Veel geld voor oud-goud

URETERP

Door de hoge goudkoers is het inleveren van oud-goud zeer lonend. ‘De prijs voor het goud is de laatste zes jaar niet meer zo hoog geweest’, vertelt taxateur Hilde Ferbeek van Juwelier De Slag uit Olterterp.

‘Door de Brexit en doordat Trump een handelsoorlog creëert tussen China en Amerika is er veel onrust op de aandelen markt.’

‘Daardoor gaan mensen meer in goud beleggen met als gevolg dat de goudprijs extreem hoog is. Het is dan ook zeer de moeite waard om nu oud-goud in te leveren voor contanten of om er een nieuw sieraad voor uit te zoeken’, legt Hilde uit.

‘Veel mensen hebben nog wel ergens wat goud liggen waar ze niets mee doen. Het kan een kapotte armband zijn of een uit de mode geraakte ketting. Alles kan, zelfs gouden tanden of kiezen. De Slag geeft een hoge prijs, mede daardoor wordt er dan ook veel goud ingeleverd. Het is aan te raden niet te lang te wachten’, geeft Hilde aan. ‘Immers, ook de goudkoers is aan schommelingen onderhevig. Het zou sneu zijn als je er over een tijdje nog maar de helft voor zou krijgen.’

De klant kan bij Juwelier De Slag zelf de keuze maken om het bedrag in contanten te ontvangen of er iets anders voor uit te zoeken.

Ruil

‘Afgelopen week hadden we een moeder en dochter in de winkel die een gouden horloge en een kapot kettinkje in leverden, de één kon daarvoor zo een mooie Buddha to Buddha armband meenemen en de ander een Zinzi horloge. Verder kwam er een man die aardig wat oud goud had liggen waar hij niets mee deed en daar nu een mooie vakantie van gaat boeken. Dat is toch mooi’, glimlacht taxateur Hilde Ferbeek.

Oud-goud inleveren kan zonder afspraak aan de Selmien West 2 in Ureterp.