Kiperke: ‘In Rottevalle zijn ze niet van suiker!’

ROTTEVALLE Van de regen in de drup, zo kopte de band Vangrail na afloop van het pleinfeest ‘t Kiperke in Rottevalle.

Twee jaar geleden ging het optreden van Vangrail last-minute niet door, in verband met keelproblemen van de zanger, maar dit hebben ze nu dubbel en dwars ingehaald. Het jaarlijkse evenement had dit jaar als thema ‘zomer’. Hoe ironisch, want het heeft bijna de hele dag geregend. De organisatie heeft daarom ’s ochtends vroeg samen met vrijwilligers uit het dorp tenten opgezet om ervoor te zorgen dat het publiek droog kon staan.

De aankleding bleef zomers en zo ook de geplande activiteiten. En dat ze in Rottevalle niet van suiker zijn is gebleken. Misschien met de gedachte ‘na regen komt zonneschijn’, was de opkomst gedurende de gehele dag groot! De brommertocht, met oude brommers, vertrok tijdens een regenbui en kwam twee uur later doorweekt, maar vrolijk, terug.

Vanaf drie uur begon het pleinfeest ’t Kiperke officieel. Het feest wordt (bijna) jaarlijks georganiseerd met als doel iedereen uit het dorp te bereiken en samen te komen. Daarom worden de activiteiten zo bedacht dat het voor jong en oud leuk en toegankelijk is. In de middag was er een high tea met gratis koffie, thee en gebak voor de ouderen. Zangeres Tineke zorgde voor de muzikale omlijsting. De kinderen van het dorp werden ondertussen geschminkt, speelden op het springkussen en kregen een workshop graffiti spuiten.