Drogeham is bijna klaar voor de 50 ste Gondelvaart op wielen

Drogeham - De Gondelvaart op Wielen die vrijdag 20 en zaterdag 21 september wordt gehouden in Drogeham is er eentje met een gouden randje. Het is namelijk de vijftigste editie.

Om het jubileum te vieren is er naast de elf wagens die aan de start verschijnen en de drie muziekkorpsen die zijn vastgelegd nog een extra festiviteit gepland. Zaterdagavond vanaf half elf vindt er na afloop van de gondelvaart weer een spectaculaire vuurwerkshow plaats op het voetbalterrein it Doltsje in Drogeham.

Magische beleving

De Gondelvaart op wielen is als evenement leuk voor jong en oud, en ook voor de allerkleinsten. De figuratie, de ontwerpen en natuurlijk de magische beleving in het donker staan garant voor een avontuur op zich. In de stoet wordt de muziek verzorgd door Jong Pasveer uit Leeuwarden, doedelzakband de Graham Lowlanders uit Leeuwarden en malletband V.I.O.S. uit Kootstertille. De plaatselijke christelijke brassband Dacapo rijdt op haar eigen wagen mee in de stoet.

Bezoekers hoeven niet te wachten op de officiële start om 20.30 uur van de Gondelvaart op wielen, want de gondels staan al vanaf 19.00 uur klaar op het parcours. Belangstellenden kunnen dus op hun gemak de gondels van dichtbij bekijken. Daarnaast is er ook een voorprogramma van Boerenkapel De Harrekieten en er is een kermis op het parcoursterrein. Het parkeren is gratis en de entree is 5 euro per persoon (kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meekijken).

Publieksprijs

De ontwerpen voor dit jaar nog even op een rijtje; The Bining Blizzard, Pinokkio, Invention du Professeur, Boodschappen, Reggae Night, De tijd vliegt, Brassed off, Sesame Street, Apport, Nova Zembla en de 50 ste Gondelvaart op wielen draait door. Zij strijden om de diverse prijzen, waaronder de publieksprijs.