Wêz Handich/DOW begint veldseizoen goed

ROTTEVALLE Na het kampioenschap van afgelopen seizoen mocht korfbalclub Wêz Handich/DOW aantreden in de eerste klasse. Tegenstander deze zondagmiddag was AKC uit Almelo.

Een ploeg die de blauwhemden twee jaar geleden ook al troffen in de eerste klasse. Destijds wisten beide ploegen hun thuiswedstrijd te winnen. Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Pieter Alberda begon Wêz Handich/DOW om klokslag 14:30 vol goede moed aan het nieuwe seizoen. De combinatie uit Rottefalle en Eastermar begon echter slordig. Luttele seconden na het eerste fluitsignaal vergooiden de blauwhemden de bal al. AKC begon scherper aan de wedstrijd. De eerste aanval van de Almeloërs resulteerde meteen in een doelpunt. 0-1.

Wêz Handich/DOW leek wakker geschud door de tegengoal, want al snel werd de gelijkmaker gescoord. 1-1. Beide ploegen wisten in het restant van de eerste helft moeilijk tot scoren te komen, maar hielden elkaar evenwel in evenwicht. De ruststand bedroeg daarom 8-8. Na een bak thee en een aantal tactische tips van coach Pieter Alberda waren de blauwhemden vastbesloten de wedstrijd in de tweede helft naar hun hand te zetten.

Wissels

Al snel bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. Na twee doelpunten van de ploeg uit Almelo keek Wêz Handich/DOW binnen de kortste keren tegen een 8-10 achterstand aan. De formatie uit Rottefalle en Eastermar bleef echter rustig en wist na een aantal minuten spelen de score weer gelijk te trekken: 10-10. AKC bleek echter niet onder de indruk te zijn en met nog vijf minuten te spelen keek Wêz Handich/DOW tegen een 11-14 achterstand aan. Na een aantal tactische wissels wisten de blauwhemden de wedstrijd echter volledig om te draaien.

Met nog minder dan een minuut te spelen was de score wederom gelijk getrokken. 14-14. Bij deze gelijke stand hadden de blauwhemden nog tijd voor een laatste aanval. Na een vlammende actie kon Pieterroel Bouwmeester nog één keer aanleggen voor een schot. De bal vloog door de lucht en viel perfect door het mandje. Goal. 15-14. Meteen na de goal floot de scheidsrechter af en kon Wêz Handich/DOW haar terugkeer naar de eerste klasse vieren met een overwinning.