Milan van der Veen derde op NK open 125cc

Drachten De 14-jarige Drachtster Milan van der Veen pakte afgelopen weekend zijn eerste podiumplaats van het seizoen tijdens de zevende wedstrijd in het vierde NK-open 125cc op het circuit Park Berghem.

Na een goede kwalificatie kon Milan beide races vanaf de zesde plaats starten. Vlak voor de eerste race begon het te regenen. Na een snelle wissel van slicks naar regenbanden ging Milan de baan op. Milan had een goede start en kreeg al vlot het vertrouwen in zijn motor en hij begon zich snel een weg naar de kop van het veld te rijden. In de laatste ronde wist hij na een laatste slimme inhaalactie als tweede over de finish te komen. Een half uur voor race twee begon de zon te schijnen en begon de baan hard op te drogen.

Bandenwissel

Na opnieuw een snelle bandenwissel startte Milan de tweede race op slicks. Direct na de start was er een crash waardoor er een rode vlag kwam. De race werd even stil gelegd en er vond een herstart plaats met een verminderd aantal ronden. De herstart was erg chaotisch waardoor Milan als negende de eerste bocht inging. Hierna moest hij hard strijden om uiteindelijk toch nog als vijfde over de finish te komen.

Milan: “Ik was behoorlijk zenuwachtig omdat ik nog nooit op regenbanden gereden had. Ik merkte dat ik veel grip had en daardoor kon ik voluit gaan. Finishen op de tweede plaats had ik nooit verwacht en ik kon het ook bijna niet geloven. De tweede race was heel anders maar ook hier had ik een goed ritme waardoor ik als vijfde kon finishen. Een podiumplaats had ik absoluut niet verwacht. Ik hoop in mijn laatste wedstrijd in oktober toch weer een beetje op regen.” (Foto’s Marco van der Veen.)