Ergotherapiepraktijk voorziet in behoefte

Lippenhuizen De nieuwe praktijk voor ergotherapie Buro Hagelslag ergotherapie & interieuradvies voorziet in een zekere behoefte.

Buro Hagelslag, interieuradvies bestaat al een aantal jaren. Tjitske Zuidema geeft interieuradviezen aan woonzorglocaties waar mensen met dementie wonen en in de thuissituatie aan senioren die hun huis mooier, veiliger en comfortabeler in willen richten. Sinds kort is daar ook ergotherapie bij gekomen. Tjitske Zuidema is al meer dan 20 jaar ergotherapeut en heeft veel ervaring op gedaan met ergotherapie voor mensen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking, voor mensen met dementie en voor ouderen.

Door ergotherapie lukt het ouderen en mensen met een handicap beter om langer thuis te blijven wonen. Dagelijkse activiteiten zoals wassen, eten koken, boodschappen doen of met uw hobby bezig zijn lijken zo vanzelfsprekend. Maar wie deze bezigheden door bijvoorbeeld door ziekte of een handicap niet meer goed kan uitvoeren, merkt dat dit effect heeft op zelfstandigheid. In dit geval kan Buro Hagelslag, ergotherapie & interieuradvies worden ingeschakeld.

Zorg op maat

Wie vragen heeft over woningaanpassingen of hulpmiddelen om zo veilig en zelfstandig mogelijk te wonen, nu en in de toekomst, onlangs is gevallen of bang om te vallen, of wanneer iemand(s partner) dementie heeft, kan met de ergotherapeut kijken naar (nieuwe) mogelijkheden bij het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

Ook mantelzorgers kunnen gebruik maken van de ergotherapie. Mantelzorgers krijgen adviezen zodat ze beter in staat bent om voor de partner/familielid én voor zichzelf te kunnen zorgen. Bijvoorbeeld over het maken van een transfer (het in/uit bed komen, opstaan uit een stoel of van het toilet) of assisteren bij dagelijkse activiteiten.

Voor meer informatie: Tjitske Zuidema op 06 231 284 03, mobiel: 06 23 12 840 3, mail: burohagelslag@outlook.com, website: www.burohagelslag.nl.