Concert CMV Crescendo Drachten en Talant

DRACHTEN CMV Crescendo Drachten en Talant Drachten verzorgen zondag 15 september een uniek concert. Dit optreden is van 15.30 uur tot 17.30 uur in het ontmoetingscentrum Carré (Talant), De Velden 1 in Drachten.

Deelnemende orkesten aan dit concert zijn het Huisorkest van Talant, Syncoop, slagwerkgroep van Talant en het A-orkest van CMV Crescendo Drachten. De presentatie van dit concert zal worden gedaan door Brechje Vlechje.

Dit concert is een initiatief van Crescendo Drachten die uit eigen ervaring weet hoe fijn het is om concerten te geven met en voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het is niet alleen het plezier van deze mensen zelf wat mooi is om te zien maar ook zeker de energie die de muzikanten van Crescendo terug krijgen om met deze mensen op te treden.

Dirigeren

Crescendo laat zich na afloop van concerten ook regelmatig dirigeren door bewoners van Talant en reken maar dat ze dit orkest in de maat houden. En dat er bij het huisorkest en de slagwerkgroep van Talant goede muzikanten zitten zal het publiek ook zeker gaan horen. Kortom, het wordt een geweldig concert met maar één doel: er samen een fantastische muzikale middag van maken.

Crescendo wil inwoners van Smallingerland laten zien en horen wat deze unieke samenwerking tussen Talant & CMV Crescendo Drachten aan meerwaarde kan hebben voor de cultuur in de gemeente. Dit concert heeft als uitgangspunt dat alle deelnemende orkesten muziek willen maken zo goed als ze het zelf kunnen maar dat het plezier hierbij voorop staat. Het concert is toegankelijk voor alle inwoners van Drachten, met door een subsidie van de gemeente Smallingerland.